22 Aralık 2012 Cumartesi

Ekler


Çok severim amam yapılışını okudukça vazgeçiyordum en sonunda şeytanın bacağını kırdım.Şekilleri mükemmel olmadı ama  tadları çok güzel oldu. Çok sık yapacağımı sanmıyorum ama bayağı bir vakit alıyor. Neyse tarife geçeyim:)


Hamuru için malzemeler    :      100 gr tereyağı
                                              1 tatlı kaşığı toz şeker
                                              1 tutam tuz
                                              1 su bardağı su
                                              125 gr un
                                              4 yumurta
                                              1 paket vanilya

Hamurun hazırlanışı          :      Bir tencereye tereyağı,toz şeker,tuz,ve suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz.                                                                                                                   
                                              
                                               Ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılıtıyoruz.Ilınınca yumurtaları tek tek ilave ederek yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince sıkma torbasına alıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan hamurları ılınmaya bırakıyoruz.  Bu arada iç kremasını hazırlıyoruz.



Krema malzemeleri         :         1 yumurta
                                                1/2 su bardağı toz şeker
                                                1 çay bardağı un
                                                1,5 su bardağı süt
                                                1 çay kaşığı vanilya
                                                1 çorba kaşığı kakao
                                                yarım limon kabuğu rendesi


Üzeri için                       :          150 gr bitter çikolata



Yapılışı                          :         Süt dışındaki malzemeleri tencereye koyun ve sütü yavaş yavaş ilave edin.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Fırından çıkan hamurları enine ikiye bölüp içine ılınan bu kremadan koyup kapatın.En son benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp servis tabağına alın.Afiyet olsun.




                                               




11 yorum:

Şirince Tatlar dedi ki...

zordur bunu yapması ama tadına bende bayılırım mmm olsada yesem valla..elinize sağlık çok nefis görünüyor

Gurme Şirine dedi ki...

ekler en sevdiğim tatlılardan biridir :))
ellerine sağlık canım...
ben hiç denemedim :((
genelde hazır alıyorum :))
ama her yerden de almam :(
çünkü her yer güzel yapmıyor :((
bildiğim tek yerden alırım :))

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

çok sevdiğim tatlılar arasında kesinlikle... çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

mine dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK NEVİN HANIM ÇOK BÜYÜK Bİ CESARET OLARA GÖRÜYORUM EVDE EKLER YAPMAYI.BENDE HAZIR YİYENLERDENİM AMA SİZN KİDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.

nevininyemekleri dedi ki...

Çok teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınız için. Sevgiler:)

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Bayılırım ben de bu tada. Haklısın uğraştırıcı ama o güzel tada değiyor. Kötü olan o kadar uğraştıktan sonra on dakika sonra bitmesi.
Sevgiyle kal.

bir kase lezzet dedi ki...

canım yapılması biraz zordur.
ellerine sağlık :)

susamcorekotu dedi ki...

bende en güzel yapan yerden alıp yiyorum
seni tebrik ederim
sevgiler

Ilhan Ucer dedi ki...

ÇOk güzel olduğu belli, çok da emek vermişsiniz ama okuyunca hazır almanın bana göre daha akılcı olduğunu anladım. Çünkü ben de çok severim sık sık alırım. Ellerinize sağlık.

nilay dedi ki...

Çok severim ama çok zor gelir.
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

evet zor canım :) şekil olmadı mı şekil kimin umrunda sen ver tabağı ben bitiririm valla :))))