30 Kasım 2012 Cuma

Etli Brüksel Lahanası



Malzemeler       :           Yarım kilo brüksel lahanası
                                     iki adet fileto tavuk göğsü(kuşbaşı doğranacak)
                                     1 adet büyük boy soğan
                                     2 adet patates
                                     2 adet havuç
                                     2 adet sivri biber
                                     2 adet domates
                                     salça
                                     tuz, karabiber.


Yapılışı             :            Önce etleri tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım. Ardından piyazlık doğranan soğanları biberleri , küp doğranmış havuçları, ve patatesleri atıp biraz daha kavuruyoruz. üzerine salça ve küp doğranmış domatesleride ekleyip lahanaları koyalım. Az daha kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar suyunu verelim ve tuzunu karabiberinide koyup orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor eminim tadıda çok güzeldir.Ellerine sağlık

durutarifler dedi ki...

Tavuk etli güzel olmuştur eminim
Ellerine sağlık
Sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

bizimkilere bir türlü yediremiyorum brüksel lahanasını,belki böyle etli yapsam yerler.eline sağlık..

Gurme Şirine dedi ki...

etli yemeklere hayır diyemem :))
ellerine sağlık canım...

nevininyemekleri dedi ki...

çok teşekkür ederim yorumlarınıza. Sevgiler.