12 Ekim 2012 Cuma

Fındıklı Biscotti


Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık, irice kıyılmış
  • 1 su bardağı şeker (birazı üzerine serpilecek)
  • 4 yumurta (bir yumurtayı üzerine sürmek için ayırın)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pkt vanilya
Yapılışı
  1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayıp bir kenarda bekletin.
  2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin.Mikser yardımıyla oda sıcaklığındaki tereyağı şekerle birlikte köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 3 yumurtayı teker teker ilave edip iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ekleyin ve tekrar karıştırın.
  3. Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde rulo haline getirin ve yağlı kağıdının üzerine koyun. Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın. 
  4. Tepsiniz büyükse iki hamuruda aynı tepsiye ama 5-6 cm aralıkla yerleştirin. Büyük değilse iki ayrı tepsiye yerleştirin.
  5. Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin. Geriye kalan yumurtayı hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin.
  6. Fırında 25 dakika kadar pişirin. 
  7. Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla  2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin.
  8. Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin.
  9. Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır. İnanın mutfağa her girdiğinizde bir tane alıp çıkacaksınız:) Afiyet olsun.




2 yorum:

şükran dedi ki...

denedim süper ötesi kurabiye pek sevmem ama severek yediğim ilk kurabiye arkadaşım tarif ,için teşekkürler

mandalincikmazi dedi ki...

Merhaba arkadaşım
yorum ve ziyeret için çok teşekkür ederim
geç oldu ma ancak gelebildim senin de blogun çok hoş biscottilere bayıldım her zaman hazır alırdım artık sanırım kendim yapma vakti geldi :) tarif iin teşekkürler.
İzmir'den kocaman sevgiler.........