16 Ekim 2012 Salı

Bulgur Pilavı

2 bardak bulguru yıkıyoruz. 3 tane sivri biber(tercihen acı) doğranıp tereyagı ve sıvıyağ karışımında kavrulurken yanına sarımsaklar atılır ve biraz daha kavrulur. Salça konulduktan sonra 3 tane küp doğranmış domates ilave edilir az daha kavrulduktan sonra bulgurları katarız. Bulgurları az kavurduktan sonra nane,tuz,karabiber, pul biber atıp bulgurların üzerini 2 parmak geçecek  kadar su koyarız. Sıcak servis yaparız. Afiyet olsun.





2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar..

nevininyemekleri dedi ki...

Teşekkür ederim Fuat bey. Saygılar.