27 Mart 2013 Çarşamba

Tavuklu Enginar





Malzemeler     :      3 tane enginar
                             1 tavuk göğsü
                             1 havuç
                             1 soğan
                             iki ortaboy patates
                             bir kase bezelye


Yapılışı           :      Ben pazardan taze soyulmuş aldım enginarları. Soğanı tavaya alıyoruz biraz soteledikten sonra havuçları ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ardından patates ve bezelyeleri ekliyoruz biraz daha soteledikten sonra küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip tuzunu ve karabiberini katarak beş dakika kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp malzemeyi enginarlara pay edip orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

7 yorum:

ömür inandı dedi ki...

ellerinize sağlık:)biliyormusunuz ben hiç enginar yemedim

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

tavuklu hiç denemedim ama enginarı o kadar severim ki eminim harika olmuştur...Ellerine sağlık :)

hatice avcı dedi ki...

Çok güzel olmuş tavuk da ayrı bir lezzet katmıştır ellerinize sağlık sevgiler:)

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık çok sağlıklı ve güzel

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Güzel bir yemek olmuş, enginarı tavuklu denemedim,denemeli..
Ellerine sağlık canım..

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık tavuklusuda guzel olur

ayşe ÖZCAN dedi ki...

ellerine sağlık canım şifalı bir yemek ayrıca bana yapmış olduğun yorumlara da çokkkk teşekkürler