2 Mart 2013 Cumartesi

Lazanya


Lazanya ilk defa denedim ve şimdiye kadar yapmadığıma pişman oldum. Tavsiyemdir.


Malzemeler  :                        1 paket lazanya
                                             2 su bardağı rendelenmiş kaşar


Kıymalı harcın malzemesi  :        300 gr yağsız kıyma
                                                     3 yemek kaşığı tereyağı
                                                     1 adet orta boy soğan
                                                     1 adet orta boy havuç
                                                     3-4 diş sarımsak
                                                     5 adet orta boy rendelenmiş domates
                                                     Tuz
                                                     Karabiber
                                                     Kekik

Beşamel sos için :                  3 yemek kaşığı tereyağı
                                            2 yemek kaşığı un
                                            3.5 su bardağı süt

Hazırlanışı :                           Soğan ve havuç küp şeklinde doğanır.Tereyağı eritilerek soğan,havuç ve ince                              kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir. Rendelenmiş domatesler tuz,karabiber ve kekik ilave edilir.10 dakika daha pişirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Beşamel sosu için,un eritilmiş tereyağında kavrulur.Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Kıvamlı hale gelince ateşten alınır. Beşamel sosundan ve kaşar peynirinden birer su bardağı kenara ayrılır.Kıvamlı hale gelince ateşten alınır. Beşamel tepsinin tabanı pişirme kağıdıyla kaplanır.Tabana bir iki kaşık beşamel sosu yayılır. Tepsinin tabanını kapatacak şekilde lazanyalardan bir kaç tane yerleştirilir. Lazanyaların üzeri bolonez sosuyla kaplanır.Bolonez sosu üzerine bir kaç kaşık beşamel sosu yayılır ve bir miktar rendelenmiş kaşar serpilir. Üzerine tekrar lazanya yerleştirilerek tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir. En üst kata lazanya yerleştirildikten sonra önceden ayrılan beşamel sosu üzerine yayılır. Kaşar peynirinin kalanı üzerine serpilerek önceden ısıtılmış 200 C fırında 25-30 dakika pişirilir.


9 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim ellerine saglik :))

selma tamer dedi ki...

eline sa[lik lazanya cok guzel oluyor ben bazen peynirlide yapiyorum

ihlamurcum dedi ki...

Bizim evde çok sevilir,elinize sağlık.

BOŞNAK KIZI dedi ki...

ben de bayılırımm :) ellerinize sağlık :)

Simge Keskin dedi ki...

Yeme de yanında yat.. Kendimden geçiyorum lazanya yiyince :) Ellerinize sağlık..

hatice avcı dedi ki...

Ellerinize saglık,güzek görünüyor.

Müstakbel Eşim dedi ki...

Ben de deneyeyim bir gün inşallah.Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Ben lazanyayı çok severim Ellerinize sağlık

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

Nevin Hanım bende hiç denemedim daha biliyormusunuz,tadı makarna gibi galiba,ay deneyeyim bende ya :)