7 Kasım 2013 Perşembe

Ev lahmacunu


.


Hamuru için.       :       3 su bardağı un
                                  1,5 su bardağı ılık su
                                  Tuz
                                  Yarım paket instant maya



İç harcının malzemeleri.    :    300 gr kıyma (orta yağlı)
                                             1 orta boy kuru soğan
                                             1 orta boy domates
                                             2 adet yeşil biber
                                             3 diş sarımsak
                                             Maydanoz
                                             Tuz.  Karabiber.  Pul biber




Yapılışı.          :        Hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında pürüssüz bir hamur yoğurup 1 saat dinlendirin.



 9 adet beze cıkıyor bu hamurdan siz kalabalıksanız malzemeleri çoğaltabilirisiniz.  Mayalanınca tekrar yoğurup bezelere ayırın.



  Bu arada siz iç harcı hazırlamaya başlayın. Kıyma ve baharatlar hariç diğer malzemeleri robotta çekin kıyma ve baharatları ekleyip yoğurun.




  Hafif sulu bir iç harç olacak. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcından elle bastırarak yayın.




Yağsız tavada kısık ateşte pişirin. Kapağı kapatınki iç harcıda pişsin tavadan alınca üzerini kapatmayın.  Afiyet olsun.

4 yorum:

tahayla yeni hayat dedi ki...

Lahmacunu çok severim. Küçükken başka birşey yemediğimden annem fırın yansada alsam diye saatlerce kebapçıda beklermis. Tavada yapılması çok hoş. İlk fırsatta deneyeceğim inşallah. Ellerinize sağlık :)

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Bizde de çok sevilir..uzun zamandır yapmamıştım, aklıma düşürdün ..:)
Ellerine sağlık canım...

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık bende evde yapmayı severim

uyar ve yemekler dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım urfa lahmacunu gibi olmuş sevgilerimi bırakıyorum