6 Eylül 2013 Cuma

Közlenmiş kırmızı biber turşusu


                                                                                Malzemeler. :  kırmızı biber
                       Sirke
                       Sıvıyağ
                       Tuz
                        Sarımsak



Yapılışı.        :   Biberleri közleyip kabuklarından ayırıyoruz derin bir kapta sirke sıvıyağ sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz. Közleyip tohumlarını ayırdığımız biberleri tek tek bu karışıma bulayıp cam kavanoza yerleştiriyoruz ama aralarına doğranmış sarımsakları ekleyip ağzını sıkıca kapatıyoruz ister hemen istersenizde kışa yiyebilirsiniz. Yada isterseniz közleyip direk buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya atabilirsiniz. 




2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

TURŞUSUNU HİÇ DENEMEDİM AMA TADINIDA MERAK ETTİM CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

selma tamer dedi ki...

cok lezzetlı elıne sağlık