24 Eylül 2013 Salı

Elmas Kurabiye



Malzemeler.   :      225 gr tereyağ
                            1,5 su bardağı pudra şekeri
                             2 yumurta sarısı
                            4 yemek kaşığı  kakao
                             1 paket vanilya
                             1çay kaşığı kabartma tozu
                              2,5 su bardağı un




Yapılışı.          :       Yağ ve şeker iyice çırpılır ve yumurta sarıları eklenir. İyice karışınca kurular elenerek eklenir ve elle güzelce yoğurulur. Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve toz şekere bulanarak tepsiye dizilir ortalarına parmakla delik açılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Çıkınca biraz yumuşak olabilir ama soğuyunca sertleşiyor. Üzerindeki deliklere eritilmiş çikolata koyulup afiyetle yenir. 







3 yorum:

oya taşkın dedi ki...

Ooo bunu yiyen zengin oldu demektir :)) Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyo sevgiler...

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık lezzetlı bır kurabıye olmus

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık.nevın hanım.nefıs olmuş.sızı sayfama eklıyorum.tarıflerınızıntakıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.