16 Nisan 2013 Salı

Patlıcan Çığırtma



Malzemeler      :      5 tane patlıcan
                              5 tane domates
                              sarımsak (isteğe bağlı adedi)
                              Tuz , karabiber, pul biber.

Yapılışı           : Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda karası çıkana kadar bekletiyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruluyoruz. Koparmadan verev şekilde kesip kızartıyoruz. Tencereye yerleştirip üzerine rendelediğimiz domates ve sarımsakları döküyoruz. Baharatlarınıda ekleyip 1 bardak suyla kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

5 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Ellerinize sağlık. Tam benlik bir yemek olmuş. çok sağlıklı ve lezzetli.. Evdekiler etçi ama ben çok severek yemiyorum.. Afiyetler olsun.. Sevgiler... İzmirdenlezzetler...

Arzu GÖNCÜ HANGÜL dedi ki...

Nefissss bayılırım kızarmış patlıcan ve domates ikisi bir arada süper bir lezzet ..Ellerine sağlık canım..

Sema dan Lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık

ömür inandı dedi ki...

yemeğin ismine bayıldım:) ellerinize sağlık

Gurme Şirine dedi ki...

çok güzel görünüyor...
ellerine sağlık canım...