16 Eylül 2012 Pazar

Kıymalı Börek

Malzemeler     :    6 yufka
                           4 yumurta
                           6 çorba kaşığı yoğurt
                           1 paket margarin ( yarısı iç harcına yarısı içine)
                           Üzeri için çörek otu



İç Malzemesi  :    750 gr kıyma
                           2 kuru soğan
                           2 domates
                           Oda sıcaklığında küçük parçalara ayrılmış 1/2 paket margarin
                          

Yapılışı          :   Önce böreğin içini hazırlıyoruz. Renedelenmiş soğanı yağ koymadan derin bir tavada yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra kıymayı ekleyin, yine yağ koymadan suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma ve soğanın suyunu çekmesine yakın, yarın paket margarini küçük parçalara ayırıp ekleyin ve karışımı kavurun. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek iyice pişirin. En son ateşi kapatın ve rendelenmiş domatesi ekleyerek karıştırın. İç malzemesi hazır oluyor böylece.

Yufkaların arasına ve en son fırına koymadan önce üzerine süreceğimiz harcı hazırlamak için, yumurtaları kırın, yarım paket margarini eritin, 6 yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Yumurta, yağ ve yoğurt yoğun bir kıvama gelene kadar karıştırın. Şimdi böreği yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi hazırlayın. Ama önce fırını 180 dereceye getirip ısıtmayı unutmayın.










  

Hiç yorum yok: