20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kabak Kabugu Kavurmasi

Malzemeler   :   5 tane kabagin kabugu                                                          
                            250 gr kiyma
                            1 buyuk sogan
                            2 buyuk domates
                            1 kafa sarimsak
                            1,5 cay bardagi pirinc
                            Tuz  karabiber



Yapilisi          :    sogan ve sarimsak yagda kavrulur uzerine kiyma eklenip suyunu cekene kadar kavrulmaya devam edilir ve kabuklar katilip kavrulma islemi surdurulur domatesler eklenip iki kere daha cevrilir ve pirinc ilave edilip  yarim brd su eklenip kisik ateste kabuklar yumusayana kadar pisirilir afiyet olsun



8 yorum:

Şule YANIK dedi ki...

Ellerine sağlık Nevincim.Çok lezzetli görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

ilginç miş gerçekten.kabuktan bile bu kadar güzel yemek oluyormuş demekki.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.segiler.

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık kabuğunu tek hıc denemedım değısıkmıs

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Aaa ablacım ilginç bir tarifmiş.Ellerine sağlık
sevgiler

Büşra Kahveci dedi ki...

Farklı bir tarif olmuş:)Ellerine sağlık canım

BİRİNCİSİN dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş,denenmeli nefis görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım güzel fikir.Selam ve sevgiler:))

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bu yemeği tv de izledim ve kesinlikle yapıcam diyordum ve artık deneyeceğim sevgiler...

uyar ve yemekler dedi ki...

Canım ellerine sağlık kabaklı yemeklere bayılırım