9 Ağustos 2012 Perşembe

Şekerpare

Malzemeler  :

                1 pkt margarin
                 Yarım su brd irmik
                 2 yumurta    ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
                 Yarım su brd toz şeker
                  1 pkt vanilya
                  2 pkt kabartma tozu
                  Aldığı kadar un  ( ele yapışmayacak bir hamur olacak)



Şerbeti       :

                  2,5 su bardağı şeker
                  2,5 su bardağı su
                  birkaç damla limon suyu


Yapılışı       :
           
                 Şeker ve su kaynamaya bırakılır, koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon suyu eklenip,biraz daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakılır.
             
                 Şerbet ılınırken yumurta ve yağı birbirine yedirip daha sonra diğer malzemeler katılıp ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.  Şekil verip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine daha önce ayrılan yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla çok bastırmadan çizilir. 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen şekerpareler fırından alınıp ılık şerbet üzerine dökülür ve şerbeti tamamen çekmesi için üzerine bir tepsi kapatılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: