15 Mayıs 2012 Salı

Kare Kesme Pasta

Malzemeler :

2 yumurta
2 pkt vanilya
1 pkt k.tozu
1 çay fincanı süt
50 gr eritilmiş tereyağ
200 gr pudra şekeri
400 gr un



Üst Kaplama Malzemesi :

200 gr tereyağ
200 gr toz şeker
200 gr bitter çikolata
1 büyük kahve fincanı süt  ( kupa )
3 su brd hindistan cevizi


Yapılışı :


Eritilmiş tereyağını,şekeri,vanilyayı iyice çırpın. yumurtaları ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu,sütü,unuda ekleyip bir iki dakika daha çırptıktan sonra yaplanmış kare borcama karışımı döküp üzerini düzeltin.200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sosu için malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte erimeye bırakın.Sık sık karıştırınki dibi tutmasın. Pişen kekinizi soğuyunca kereler bölün. Önce sosa daha sonrada hindistan cevizine bulayıp servis yapın.Ben yarısını hindistan cevizine buladım, yarısınıda kızım hindistan cevizi sevmediği için sosa buladım. Biz çok beğendik. Pasta ihtiyacını bir süreliğine yok edebiliyor.  Herkese afiyet olsun.... Kapaklı bir kapta saklarsanız üzeri kurumaz.




Hiç yorum yok: