25 Nisan 2012 Çarşamba

Çatlak Kurabiye

Malzemeler :

1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
25 gr kakao
1,5 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı süt
Pudra şekeri

Yapılışı :

Yumurta ve şeker çatalla iyice çırpılır.Pudra şekeri hariç bütün malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.Pudra şekeri bir tabağa boşaltılıp 2 yemek kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alınıp pudra şekerininin içine konulup her tarafı şekere bulanır tepsiye aralıklı olarak dizilip üzeri hafifçe bastırılır.170 derecede 9 dakika pişirmek yeterli oluyor.Fırından biraz yumuşak çırpıyor bu sizi yanıltmasın bekleyince istenen kıvama geliyor.

Hiç yorum yok: