25 Nisan 2012 Çarşamba

Çatal

Malzemeler :

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Aldığı kadar un

Yapılışı :

Derince bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış 1 paket margarin , sıvıyağ , yoğurt , 1 çay kaşığı tuz , toz şeker , mahlep ve kabartma tozu konulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğurulur.Hamurdan parçalar kopartılır ve rulo yapılır.2 rulo uçlarından birleştirilir ve tepsiye alınır tüm hamura bu şekil verilir , üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

1 yorum:

şukran dedi ki...

nevincim döktürmüssün yine benim sende denediğim çatal harika ötesiydi
diğerlerini ne zaman denetebilirsin arkadaşım :)