6 Şubat 2014 Perşembe

Ispanaklı Çiçek Pide



Malzemeler.    :     1 su brd yoğurt
                            1/2 sb sıvıyağ
                            1 yumurta
                            1 tatlı kaşığı tuz
                            3. Yada 3,5 sb un yavaşça ekleyin.
                            1 pkt k. Tozu



İçi için.         :      1kg ıspanak 
                           1 büyük boy soğan
                           Sıvıyağ
                           Tuz , karabiber, pul biber



 Yapılışı.     :        Ispanakları güzelce yıkayıp doğradıktan sonra tencereye koyup suyunu çektiriyoruz soğanları ekleyip kavuruyoruz tuz ve baharatlarını katıyoruz soğumaya bırakıyoruz.


                          Diğer tarafta bütün malzemeleri katıp hamuru yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Hamuru merdane yardımıyla ister yuvarlar borcama istersenizde davul fırının küçük yuvarlak tepsisine göre açıp yerleştirin. Kenarlardan iki patmak kalacak şekilde ıspanağınızı yerleştirin ortada bir yuvarlak bırakarak. Daha sonra ortada kalan boş kısmı sekize bölüyoruz. Böldüğümüz her bir parçayı dışa kıvırıp üzerine yumurta sürüyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.



2 yorum:

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Evde ıspanağı yıkayıp bloglara bakayım ne yaparım dedim karşıma bu mükemmel görüntü çıktı:)) Ellerinize sağlık...

Julia dedi ki...

Sunum harika :) Ellerine saglik canim...