12 Aralık 2013 Perşembe

Kıbrıs tatlısı



Kek malzemeleri.     :      4 yumurta
                                      1 sb toz seker
                                      1 sb sıvıyağ
                                      1 sb dövülmüş ceviz
                                      1 sb hindistan cevizi
                                      1 sb galeta unu
                                      1 pkt vanilya
                                      1 pkt kabartma tozu



Şerbet malzemesi. :       2 su brd şeker
                                     2,5 su bardağı su




Üst muhallebisi mlz  :     5 su brd süt
                                     2 yemek kaşığı tepeleme un       
                                     2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
                                     4 yemek kaşığı toz şeker
                                     1 pkt vanilya
                                     1 pkt toz krem şanti



Yapılışı                   :      Önce su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca altını kapatıp ılınmaya bırakalım. 

                                    Şimdi keki için önce yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleride ekleyelim. Tamamen çırpılınca büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp kek malzemesini boşaltalım ve 180 derece de ısınmıs fırında kontrol ederek pişirelim.


Çıkan kekin üzerine ılınmış şerbeti dökelim. Kek şerbeti çekerken muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim altını kapatıp toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. Şerbeti çeken kekin üzerine güzelce yayalım 




Oda ısısına gelince dolaba alıp 2 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: