Malzemeler : 1 su bardagı ılık su
1 su bardagı ılık sut
1 paket kuru maya
Yarım cay bardagı sıvı yag
1 yemek kasıgı toz seker
1 tatlı kasıgı tuz
1 yumurta beyazı (sarısı uzerı icin ayrılacak)
Aldıgı kadar un
Yapılısı : Ilık su , maya , seker derin ve buyuk bir kaba alınıp sekerle maya eriyene kadar karıstırılır. Daha sonra ılık sut , yumurta , sıvıyag , tuz eklenir. Karıstırmaya baslanır bu arada un yavas yavas ilave edilir ele yapısmayacak yumusak bir hamur yapılır. Uzeri nemli bir bezle ortulup yarım saat mayalanmaya bırakılır. Daha sonra tezgah unlanarak bir iki kere daha yogurulur. Yaglı kagıt serilmiş buyuk fırın tepsısının ortasına hamur konularak elle genisletilir. Parmak ucuyla istediginiz sekil vererek uzerine yumurta sarısı surulur. Susam ve corek otu eklenerek 40 dakika tepside mayalanmaya bırakılır. (Yumurta surdukten sonra sekli daha kolay verebilirsiniz). Kızgın fırında uzeri kızarıncaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
mmmm eline sağlık ne güzel bir pide olmuş puf puf kabarmış sevgilerimle..
mımmm harika görünüyor,eline sağlık...
nefis olmuş eline sağlık :))
sıcak sıcak.yanında çay olsa ne güzel olurdu şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.
evde mıs gıbı ekmek kokusu elıne sağlık
Yorum Gönder