Malzemeler : Un
Su
Tuz
Maya
Uzeri icin : Yarım su bardagı pekmez
Yarım su bardagı su
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı susam
Yapılısı : Yumusak ekmek hamuru kıvamında yumusak bir hamur yogurulur. Uzeri kapatılarak yarım saat 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Pekmez,su ve un buyuk ve geniş bir kapta karıstırılır. Mayalanan hamur unlu tezgahın uzerine alınarak bir kere daha yogurulur. Ceviz buyuklugunde hamurlar koparılarak serit haline getirilir.
İki ucundan tutturulan seritler bukulerek ucları bırlestırılerek yuvarlak yapılır. Simit sekli verilir.
Yuvarlanan simitler once pekmezli karısıma daha sonra da susama batırılarak tepsiye dizilir. Butun hamurlar bittikten sonrada yarım saat tepsıde mayalanması beklenır.
Mayalanan simitler 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
4 yorum:
süper görünüyor canım ellerine kollarına sağlık.Bayılırım simit çay yanında da peynir missss..Sevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
BALIM ELİNE SAĞLIK MMMMMM:)))
merhaba simitine bayıldım ellerine sağlık banada beklerim sevgiler
Yorum Gönder