Hamuru için. : 3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
Tuz
Yarım paket instant maya
İç harcının malzemeleri. : 300 gr kıyma (orta yağlı)
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz. Karabiber. Pul biber
Yapılışı. : Hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında pürüssüz bir hamur yoğurup 1 saat dinlendirin.
9 adet beze cıkıyor bu hamurdan siz kalabalıksanız malzemeleri çoğaltabilirisiniz. Mayalanınca tekrar yoğurup bezelere ayırın.
Bu arada siz iç harcı hazırlamaya başlayın. Kıyma ve baharatlar hariç diğer malzemeleri robotta çekin kıyma ve baharatları ekleyip yoğurun.
Hafif sulu bir iç harç olacak. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcından elle bastırarak yayın.
4 yorum:
Lahmacunu çok severim. Küçükken başka birşey yemediğimden annem fırın yansada alsam diye saatlerce kebapçıda beklermis. Tavada yapılması çok hoş. İlk fırsatta deneyeceğim inşallah. Ellerinize sağlık :)
Bizde de çok sevilir..uzun zamandır yapmamıştım, aklıma düşürdün ..:)
Ellerine sağlık canım...
ellerinize sağlık bende evde yapmayı severim
Ellerine sağlık arkadaşım urfa lahmacunu gibi olmuş sevgilerimi bırakıyorum
Yorum Gönder