28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kirpi Kurabiye



Malzemeler   :

                     4,5 çay bardağı un
                     135 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
                     5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
                     1 yumurta akı
                     1 pkt vanilya


Yapılışı         :


                     Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım.Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor. Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. Bu parçayı bir uzu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.Sivri uzu makas ile kirpinin ağzını oluşturmak üzere yatay olarak keselim.Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yan yana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.
                      Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere kuş üzüzmü,çörek otu,damla çikolata gibi malzemeler kullanabilirsiniz.Hazırlanan kirpileri ısınan fırına koyalım.Üz

Hiç yorum yok: