Malzemeler : 1 paket lazanya
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Kıymalı harcın malzemesi : 300 gr yağsız kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
5 adet orta boy rendelenmiş domates
Tuz
Karabiber
Kekik
Beşamel sos için : 3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
Hazırlanışı : Soğan ve havuç küp şeklinde doğanır.Tereyağı eritilerek soğan,havuç ve ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir. Rendelenmiş domatesler tuz,karabiber ve kekik ilave edilir.10 dakika daha pişirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Beşamel sosu için,un eritilmiş tereyağında kavrulur.Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Kıvamlı hale gelince ateşten alınır. Beşamel sosundan ve kaşar peynirinden birer su bardağı kenara ayrılır.Kıvamlı hale gelince ateşten alınır. Beşamel tepsinin tabanı pişirme kağıdıyla kaplanır.Tabana bir iki kaşık beşamel sosu yayılır. Tepsinin tabanını kapatacak şekilde lazanyalardan bir kaç tane yerleştirilir. Lazanyaların üzeri bolonez sosuyla kaplanır.Bolonez sosu üzerine bir kaç kaşık beşamel sosu yayılır ve bir miktar rendelenmiş kaşar serpilir. Üzerine tekrar lazanya yerleştirilerek tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir. En üst kata lazanya yerleştirildikten sonra önceden ayrılan beşamel sosu üzerine yayılır. Kaşar peynirinin kalanı üzerine serpilerek önceden ısıtılmış 200 C fırında 25-30 dakika pişirilir.
9 yorum:
Canim ellerine saglik :))
eline sa[lik lazanya cok guzel oluyor ben bazen peynirlide yapiyorum
Bizim evde çok sevilir,elinize sağlık.
ben de bayılırımm :) ellerinize sağlık :)
Yeme de yanında yat.. Kendimden geçiyorum lazanya yiyince :) Ellerinize sağlık..
Ellerinize saglık,güzek görünüyor.
Ben de deneyeyim bir gün inşallah.Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Ben lazanyayı çok severim Ellerinize sağlık
Nevin Hanım bende hiç denemedim daha biliyormusunuz,tadı makarna gibi galiba,ay deneyeyim bende ya :)
Yorum Gönder