Hamuru için malzemeler : 150 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İç harcı için : 2 patates
2 tatlı kaşığı karışık salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karab,ber
Üzeri için : 1 yumurta sarısı
Galeta unu
İç harcını hazırlamak için patatesleri haşlayıp ezin. Bir tavada sıvıyağ ve salçayı kavurup tuz karabiber ve patatesleri koyup biraz çevirin.
Hamurunu hazırlarken un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri karıştırın ve daha sonra elediğiniz un ve k.tozunu katıp yoğurun.
Hamurdan küçük bezeler alıp elinizde açtıktan sonra hazırladığınız harçtan koyup yuvarlayın.Bunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
5 yorum:
Nefis olmuş mis gibi ellerine sağlık.
çok ama çok güzel görünüyor...
galete unlu börek olur da poğaça olmaz mı hiç ? :))
bal gibi olur :))
oldu işte :))
ellerine sağlık canım...
Çok severim bu poğaçayı ellerine sağlık canım sevgiler...
galeta unlu poğacanızı denedim.nefis oldu.günümde en çok tarifi sorulan yiyecek oldu.teşekkürler.ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar:)
Yorum Gönder