200 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
2 diş sarmısak
tuz karabiber
Beşamel sos malzemeleri : 1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi ve tuz
Yapılışı . Yağı bir tavaya koyun. Doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ilave edip tuz ve karabiberinide koyup suyunu çekene kadar pişirin.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.İnce kıyılmış sarımsaklarla birlikte kıymaya ilave edin.Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Kabakları temizleyip dörde bölün.Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün.Haşladığınız kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.
9 yorum:
nefis olmuş caım.süper bir görüntü sunum.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok teşekkür ederim canım:))
Sunum,görsellik ve lezzet birleşince bu görüntü kaçınılmaz:)
Şu an nedense birden karnım acıktı:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Ben de geçen gün yapıp yayınlamıştım biz bayılarak yedik çok lezzetli ellerine kollarına sağlık canım iyi pazarlar..
çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir..ellerine sağlık ..
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Sevgiler.
işte vaaaoooov dedirtecek bir yemek :))
harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
goruntu cok guzel eminim tadi da com lezzetlidir.
kabağa bayılıyorum, bende fırına atarken galka galka kesip üzerine beşamol sos döküyorum, bu fikride begendim, ellerinize sağlık..
Yorum Gönder