Malzemeler : 250 gr tek kadayıf
50 gr tereyağı
4-5 yemek kaşığı şeker
ceviz veya fındık
Muhallebisi için : 1 litre süt
3 çorba kaşığı un tepeleme
3 çorba kaşığı buğday nişastası tepeleme
1 su bardağı toz şeker
1 kutu krema
1 paket vanilya
Yapılışı : Önce muhallebiyi hazırlayalım. Süt,un,nişasta ve şekeri bir tencereye koyup çırptıktan sonra ocağa koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alınca krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Yağı genişçe bir tencereye koyup eritin ve içine kırılmış kadayıfı , şekeri ekleyin. Kadayıfların rengi dönene kadar 10 dk kavurun. Daha sonra içine ceviz veya fındık ne isterseniz katın ve biraz daha kavurun.
Ocaktan alın ve soğutun. Daha sonra bir tepsi yada borcama kadayıfın yarını yayın, üzerine muhallebiyi dökün kalan kadayıfıda üzerine kapatıp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun. Hayırlı Cumalar.
8 yorum:
Merhabalar, Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar diliyor lezzet dolu bir hafta sonu temenni ediyorum.
Saygılar.
teşekkürler Fuat bey. Sizede hayırlı Cumalar. Saygılar.
Ellerine sağlık canım..Kadayıflı tatlı benim de çok severek yaptığım bir tatlı..Ben de kutu krema yerine toz krem şanti katıyorum..Afiyetle tüketin..Sevgiler..
Teşekkür ederim canım. Evet toz krem şantiylede çok lezzeli oluyor. Sevgiler.
ellerine sağlık canım ilk denememin ardından en fazla tekrar tekrar yaptığım tatlı budur kesin :) her davette herkes bayıldı...hep koştur koştur yap ve sun derken ben daha hiç fotoğraflayamadım işin garibi :)
misler gibi çıtır çıtır ve aynı zamanda sütlü tatlı olması en sevdiklerimden olmasına sebep oluyor :)
Cok Tesekkur ederim canim. Senin yaptiginin yaninda benimkinin lafi olmaz ama:)) En kisa zamanda Senin resmide bekliyorum. Optum.
bu tatlı bizim evde favoridir...
misafirlerim bile ilk tadanlar terif ister...
çok güzel oluyor...
ellerine sağlık canım...
Gercekten cok lezzetli. Afiyet Olsun.
Yorum Gönder