Panga ülkemize yurt dışından daha yeni gelmeye başlayan bir balık. Wietnam'dan ithal. Fileto halinde satılıyor. Kokusu yok denecek kadar az, kılçıksız ve çok lezzetli. Genelde mısır unu yada pane ile kızartılır ama ben buğulamasını denedim, bana göre çok daha lezzetli ve hafif oldu. Eminim çocuklarda çok sevecektir. Real'de ve metro'da her zaman bulunuyor.
Malzemeler : 4 adet fileto panga
5-6 adet orta boy soğan
3 adet domates
4-5 tane sivri biber
3 tane Acı kırmızı biber (isteğe bağlı)
1 kafa sarımsak (miktarı size kalmış biz seviyoruz)
2 tane limon (suyu tepsiye sıkılıp kalanı dilimlenecek)
Pul biber, karabiber, tuz.
Yapılışı : Soğanları piyazlık doğrayın. Tepsiyi yağlayıp
doğradığınız soğanların yarısını alta dizin. Üzerine balıkları koyun.
Tuzunu kara biberini, pul biberini atın. Daha sonra acı ve sivri
biberlerinizi doğrayıp, sarımsaklarla tepsiye koyun. Üzerine kalan
soğanları yerleştirin. domatesleri dilimleyin ve dizin. En son limonun
suyunu tepsiye sıkın ve dilimleyip dizin. Tepsinizin ağzını alüminyum
folyo ile kapatıp orta ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Su
koymuyoruz zaten yeterince su salacaktır. Afiyet olsun.
Boğazına Düşkünler
Categories
- Bahçemiz (1)
- Balıklar (3)
- Börekler (6)
- Cuma mesajları (23)
- Çorbalar (3)
- Ekmekler (2)
- Et Yemekleri (10)
- Ev yapımı doğal ürünler (1)
- Hamur işleri (9)
- İçecekler (1)
- Kahvaltılık (4)
- Kekler (17)
- Kış hazırlıkları (1)
- Köfteler (6)
- Kurabiyeler (17)
- Makarnalar (3)
- Mantılar (5)
- Mim (1)
- Örgülerim (1)
- Pastalar (6)
- Pilavlar (3)
- Pizzalar (1)
- Poğaçalar (8)
- Reçeller (2)
- Salatalar (6)
- Sarmalar ve Dolmalar (3)
- Sebze Yemekleri (13)
- Sütlü tatlılar (1)
- Sütlü tatlilar (2)
- Şerbetli Tatlılar (10)
- Tatlılar (11)
Kimmiş bu Nevin?
- nevininyemekleri
- 1974 İstanbul doğumluyum. Evliyim 1 kızım var. kızım büyüdüğü için artık çok fazla vaktım ve denenecek çok tarif var.Bende mutfakla uğraşmayı çok sevdiğim için hem yapıp yiyoruz hemde sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.
25 Eylül 2012 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blogumu Sevdiniz mi?
En Lezzetliler
-
Annem sodalı hamuru keçi ayağı şeklinde kestiği için bizdeki adı keçi ayağı.Ne kadar yediğinizi anlamayıp sonradan ben ne yaptın diyeceğiniz...
-
Yine bir pazar günü ve yine sevgili eşim mutfakta:) Bugün ki menüsünde elma dilim patates bulgur pilavı turşu ve ana yemek o...
-
Bunu dün aldığım bir kitapta gördüm merak ettim. Havuçlu şeyleri çok sevdiğim için hemen denedim. Biz çok beğendik. Sizede tavsiye ede...
-
Herkese hayırlı Ramazanlar. Havalar ısındı herşey zor geliyor. Okullar kapandığı gibi köye gittim annem ve babamın yanına harika geçti bahçe...
-
Birkaç gün önce kanal d de mutfağım programında gördüm. Hoşuma gitti. Bugün denedim ve biz beğendik. Tavsiye ederim. Hamuru için Malzeme...
-
Malzemeler : 3 adet yufka 2 adet tavuk göğsü Yoğurt Sarımsak Pul Biber Yapılışı : 3 adet yufka küçük parçalara bölünerek fırın ...
-
Malzemeler : 3 adet pancar yoğurt sarımsak Yapılışı : 3 adet pancar yumuşayana kadar haşlanır. ben düdüklüde yarım saat haşlıyoru...
Buradan Bulabilirsin
- Bahçemiz (1)
- Balıklar (3)
- Börekler (6)
- Cuma mesajları (23)
- Çorbalar (3)
- Ekmekler (2)
- Et Yemekleri (10)
- Ev yapımı doğal ürünler (1)
- Hamur işleri (9)
- İçecekler (1)
- Kahvaltılık (4)
- Kekler (17)
- Kış hazırlıkları (1)
- Köfteler (6)
- Kurabiyeler (17)
- Makarnalar (3)
- Mantılar (5)
- Mim (1)
- Örgülerim (1)
- Pastalar (6)
- Pilavlar (3)
- Pizzalar (1)
- Poğaçalar (8)
- Reçeller (2)
- Salatalar (6)
- Sarmalar ve Dolmalar (3)
- Sebze Yemekleri (13)
- Sütlü tatlılar (1)
- Sütlü tatlilar (2)
- Şerbetli Tatlılar (10)
- Tatlılar (11)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder