25 Eylül 2012 Salı

Panga Balığı Buğulaması

Panga ülkemize yurt dışından daha yeni gelmeye başlayan bir balık. Wietnam'dan ithal. Fileto halinde satılıyor. Kokusu yok denecek kadar az, kılçıksız ve çok lezzetli. Genelde mısır unu yada pane ile kızartılır ama ben buğulamasını denedim, bana göre çok daha lezzetli ve hafif oldu. Eminim çocuklarda çok sevecektir. Real'de ve metro'da her zaman bulunuyor.



Malzemeler       :    4 adet fileto panga
                             5-6 adet orta boy soğan
                             3 adet domates
                             4-5 tane sivri biber
                             3 tane Acı kırmızı biber (isteğe bağlı)
                             1 kafa sarımsak  (miktarı size kalmış biz seviyoruz)
                              2 tane limon (suyu tepsiye sıkılıp kalanı dilimlenecek)
                              Pul biber, karabiber, tuz.

Yapılışı            :      Soğanları piyazlık doğrayın. Tepsiyi yağlayıp doğradığınız soğanların yarısını alta dizin. Üzerine balıkları koyun. Tuzunu kara biberini, pul biberini atın. Daha sonra acı ve sivri biberlerinizi doğrayıp, sarımsaklarla tepsiye koyun. Üzerine kalan soğanları yerleştirin. domatesleri dilimleyin ve dizin. En son limonun suyunu tepsiye sıkın ve dilimleyip dizin. Tepsinizin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp orta ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Su koymuyoruz zaten yeterince su salacaktır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: