21 Eylül 2012 Cuma

Ağlayan Kek

Kekin Malzemeleri    :   3 yumurta
                                    1,5 su bardağı şeker
                                    1,5 su bardağı süt
                                    1 çay bardağı sıvıyağ
                                    3 yemek kaşığı kakao
                                    1 çay kaşığı karbonat
                                    1 pkt kabartma tozu
                                    1 pkt vanilya
                                    2+1/3 su bardağı un


Üzerine dökmek için :  2 su bardağı süt


Çikolata Sosu İçin    :   1 su bardağı süt
                                    1,5 su bardağı su
                                    1 yemek kaşığı un
                                    2 yemek kaşığı kakao
                                    1 yemek kaşığı nişasta
                                    5 yemek kaşığı şeker

Ara sosu için            :    1 paket kremşanti
                                     1 su bardağı süt




Yapılışı                    :     Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Un hariç diğer malzemeleri katıp tekrar çırpın.Unu ilave edip 2 dakika daha çirptıktan sonra yağlanmış tepsiye dökerek 200 derecede ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak sütü döküp keki soğumaya bırakın. Krem şantiyi çırpıp soğuyan kekin üzerine yayın. Bu arada çikolata sosu için bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Ara ara karıştırarak soğutun. karıştırarak soğutursanız sosun üzeri kabuk bağlamaz. Kekin en üzerinede çikolata sosunu dökerek biraz bekletip dilimleyin. Afiyet olsun..


2 yorum:

Adsız dedi ki...

2+1/3 ne anlama geliyor ?

nevininyemekleri dedi ki...

Ikı dolu bardak ve üçüncü bardağın üçte biri