30 Ekim 2013 Çarşamba

İstiridye mantarı sote




Malzemeler.    :      2_ 3 yemek kaşığı sıvıyağ
                             1 yemek kaşığı tereyağ
                             300 gr istiridye mantarı
                             Tuz.  Karabiber
                             2 diş ince kıyılmış sarımsak
                             1 tatlı kaşığı kekik
                             2 yemek kaşığı limon suyu
                             1/2 çay bardağı elma sirkesi
                             Biraz maydanoz zevkinize göre.



Yapılışı.           :     Mantarları yıkayıp iri parçalara bölün ve iyice kurulayın. Yağı büyükçe bir tavaya koyup kızınca mantarları koyun dikkat edin su salmasın. Mantarlar karamelize olana kadar kavuralım sık sık çevirelim. Tereyağını ilave edip biraz daha çevirin.  İyice kahverengiye yaklaşınca tuz karabiber ve sarımsakları ekleyin. Sarımsaklar kakverengi olana kadar soteleme işlemi sık sık çevirerek devam eder.  Şimdi kekik ve limon suyunu ekleyip limon buharlaşana kadar çevirin.  Sirkeyi ilave edip sirke uçana kadar bekleyip altını kapatın. Maydanozu ekleyip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
                             

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ben mantar yemiyorum ama görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

İstiridye mantarını çok severim..Değişik bir sote olmuş..Ellerine sağlık canım..

Hem limon hem sirke tadını çok ekşi yapmadı mı ?

nevininyemekleri dedi ki...

Tatlıdan tuzluya. Yok canım az koyuyorsun ucup gidiyor zaten cok hos bir ekşilik kalıyor sen istersen sadece limon koy .

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık gerçekten lezzetli bir mantar