Yoğurt için : 5 kilo çiftlik sütü
5 yemek kaşığı yoğurt (mayalamak için)
Yapılışı : Sütü ocağa koyuyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz 15 dakika daha kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz sütü. Mayalama ısısını küçük parmağınızı sütün kenarına batırıp 10 a kadar sayın yanmıyorsa eliniz mayalanma ısısı gelmiştir. ayırdığınız yoğurdu ılık sütle sulandırın ve kenardan yavaşça döküp fazla çalkalamadan süte karıştırın. Üzerini iyice sarıp en fazla 6 saat mayalanmada bırakın. Havalar sıcak olduğu için fazla bekletmeyin.
Not : her 1 kiloya 1 kaşık maya katılır.
Sucuk Yapımı : Bu tarifin orjinali Asyadan Esintiler blogunda mevcuttur. Ben ilk denemem olduğu için ölçüleri azaltarak yaptım.
Malzemeler : 2,5 kilo yağlı dana kıyma
38 gr tuz
12 gr pul biber
38 gr toz kırmızı biber
12 gr karabiber
25 gr kimyon
38 gr sarımsak
yeteri kadar kuru bağırsak
Bütün malzemeler güzelce yoğurulup bir gece dinlendirilir. Ertesi gün bağırsakları sıcak suda yumuşattıktan sonra kıyma makinesinin sucuk doldurma aparatı ile doldurarak 4-5 gün kurumaya bırakayoruz. Daha sonra buzdolabında muhafaza ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)
6 yorum:
Evde sucuk yapmak çok güzel bir fikir güvenle yenebilir.Ev yoğurdunu bende çok severim ellerine sağlık sevgiler...
Nevincim ellerine sağlık şulenin yaptığı gibi seninkide çok lezzetli görünüyor yoğurtlar .ev yoğurdu yemeyeli okadar uzun süre olduki....sucuklarda bir başka lezzetli tabi.ellerin dert görmesin canım.
ev yoğurdu gibisi olmaz,bende yoğurdumu kendim yapıyorum ellerine sağlık..
elıne sağlık artık bende evde yapıyorum yoğurdu sucuk benemedım hıc ama deneyeceğım
ellerine sağlık bende bende yıllardır yoğurdumu sucuğumu kendim yaparım artık peynirde yapıyorum
ev yapımı yoğurt gibisi var mı... Bende çook severim hazır yoğurt yiyemem hiç. kıvamı harika görünüyor :)
Yorum Gönder