12 Mart 2014 Çarşamba

Raffaello



Malzemeler.       :      1 su brd toz şeker
                                1 kutu krema
                                1,5 su brd süttozu
                                200 gr beyaz çikolata
                                3 su brd hindistan cevizi
                                Yarım su brd kabuğu soyulmuş badem


Dışı için.           :       Hindistan cevizi



Yapılışı.            :       Kremayı biraz ılıtıp içine şekeri koyuyoruz ve erimesi için karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde  çikolatayı benmari usulü eritip bademler hariç bütün malzemeleri yoğurup dolapta yarım saat bekletiyoruz.  Çıkarıp cevizden küçük parçalar koparıp içlerine basem koyup yuvarlıyoruz en son hindistan cevizine bulayarak servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun

4 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

ellerine sağlık, nefis olmalı..:)
Benim çocukların favorisidir :)

süt tozu olarak kahveye katılan süt tozunu mu kullandın canım ?

nevininyemekleri dedi ki...

Tesekkür ederim canım. Hayır onu kullanmadım. Pakedin üzerinde talılar için süttozu yazıyor. Pınar süttozu olarak satılıyor.

Tarif diyarı dedi ki...

Bol kalorili ama nefis bir tatlı çok severim eline sağlık arkadaşım

resimli tatlı tarifleri dedi ki...

öncelikle ellerinize sağlık demek istiyorum. Tarifinizi bugün yaptım çocuklarım özellikle çok beğendiler. tariflerinizin devamını bekliyorum