31 Ekim 2012 Çarşamba

Kabak Tatlısı

Bayramda memlekete gittiğimde bizim bahçeden kopardık bu kabağı.



Bu kabagın yarısını kullandım ben.

 Kabuklarını soyup iri küpler halinde doğruyoruz. Bunları akşamdan yapıp ertesi günü kısık ateşte  pişirmek daha iyi oluyor.  Bir tencereye koyuyoruz.




Üzerine 2 su bardağı şeker koyup ağır ateşte pişiriyoruz.



Sonuç bu isterseniz üzerine ceviz, fındık veya kaymak koyup afiyetle yiyebilirsiniz.



10 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

canım ya çoook severim...
sen en iyisi banada 1 tabak yolla :))
ellerine sağlık...

sevgiler...

nevininyemekleri dedi ki...

Hepsi senin Olsun canim:) Tesekkurler. Sevgiler.

ilhan dedi ki...

Bu tatlıyı yapmak bu kadar kolay mı ya? :)) Valla çok şaşırdım. Marketlerde doğranmışı da satılıyor yanılmıyorsam. Ve de çok severim üstelik. Elinize sağlık.

nevininyemekleri dedi ki...

Tesekkur ederim Ilhan bey. Bu kadar basit ve lezzetli. Evet dogranmisi var marketlerde. Afiyet Olsun.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Yapması çok kolay ya doğraması:))En güzeli doğranmış alıp yapmak..Çok severim ben de ELLERİNİZE SAĞLIK..

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

hmmm ben de pek severim ama kesmesi pek bi zor...eline saglik

nevininyemekleri dedi ki...

Evet dogramasi gercekten Zor. Afiyet Olsun.

nevininyemekleri dedi ki...

Herseyin haziri var artik bize sadece pisirmesi kaliyor. Afiyet Olsun.

pasta köşesi dedi ki...

of of ellerine sağlık canım cevizli oh misler gibiiiiii :)

nevininyemekleri dedi ki...

Tesekkur ederim canim.