30 Mayıs 2013 Perşembe

Cumamiz Mubarek olsun


20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kabak Kabugu Kavurmasi

Malzemeler   :   5 tane kabagin kabugu                                                          
                            250 gr kiyma
                            1 buyuk sogan
                            2 buyuk domates
                            1 kafa sarimsak
                            1,5 cay bardagi pirinc
                            Tuz  karabiber



Yapilisi          :    sogan ve sarimsak yagda kavrulur uzerine kiyma eklenip suyunu cekene kadar kavrulmaya devam edilir ve kabuklar katilip kavrulma islemi surdurulur domatesler eklenip iki kere daha cevrilir ve pirinc ilave edilip  yarim brd su eklenip kisik ateste kabuklar yumusayana kadar pisirilir afiyet olsun



16 Mayıs 2013 Perşembe

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Marmelatlı Berliner



Malzemeler     :     30 gr yaş maya
                            25 gr şeker
                            250 ml ılık süt
                            60 gr margarin
                            yarım kilo un
                            40 gr toz şeker
                            bir tutam tuz
                            1 yumurta
                            ayçiçek yağı
                            200 gr istediğiniz bir marmelat
                            pudra şekeri



Yapılışı        :       Maya ve şeker ılık sütte eritilip 10 dk beklenir. Margarin küplere bölünüp un şeker tuz ve yumurtayla birlikte yumuşak bir hamur olana kadar yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. İyice mayalanınca bi kez daha yoğurulur ve 15-16 bezeye bölünür. Her bir beze elde yuvarlanıp kızgın  yağda önlü arkalı 3-4 dakika kızartılır. Soğuyan hamurlar yanlarına delik açılarak şırıngayla marmelat içine doldurulur. Üzeri pudra şekerine bulanıp afiyetle yenir.

2 Mayıs 2013 Perşembe

Erzincan Lokumu


Malzemeler    :   1 su bardağı yağ  ( yarısı sıvıyağ yarısı eritilmiş margarin )
                         1 su bardağı toz şeker
                         1 yumurta
                         2 dolu yemek kaşığı yoğurt
                         1 pkt kabartma tozu
                         1 tutam karbonat ( kullanmak istemezseniz k.tozunu 1,5 pkt yapın )
                         3 dolu su brd un



Yapılışı       :  Önce sıvı malzemeleri çatalla çırpın. Unu ekleyip çatalla çırpmaya devam edin çok kolay alıyor unu.Hepsi karışınca yağlanmış borcama elle iyice yayın.




175 derece fırında üzeri pembe olana kadar pişirin. İsterseniz içine hindistan cevizide koyabilirsiniz.  Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. Kekle kurabiye arası bir tat. Kızkardeşim yapıyor bizde afiyetle yiyoruz:)