31 Ocak 2013 Perşembe

Çikolatalı Donut ( Ev yapımı)

Kızım çok seviyor ama  ben dışarıdan almak istemiyordum en sonunda evde denedim. Kızım bayıldı. Bende çok mutlu oldum .Şekilleri ilk yapıma göre fena sayılmaz. Ama tadı gerçekten çok güzel oldu. Tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler    :     300 ml ılık süt
                           50 ml ılık su
                           42 gr lık yaş maya
                           yarım çay kaşığı tuz
                           125 gr toz şeker
                           80 gr eritilmiş ılık tereyağ
                           2 yumurta
                           2 paket vanilya
                           750 gr un  (kulak memesi yumuşaklığında olacak)


Yapılışı         :      Süt,su,margarin,yumurta,maya ve şeker bir kapta karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanmasın için en az 20 dk bekletilir. Daha sonra hamur un serpili tezgahta 1,5 cm kalınlığında açılır. Büyük bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Bu yuvarlakların içide daha küçük bir kapakla (ben kola kapağı ile kestim) kesilir ve büyükçe bir tepsiye konarak gene mayalanmaya bırakılır.


 Daha sonra kızgın yağda güzelce kızartılır.  Üzerini eritilmiş çikolata, pudra şekeri.Yada istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben hazır çikolata sosu ile süsledim.Nefis oldu. Afiyet olsun.



               

28 Ocak 2013 Pazartesi

Çay



Şirinem çay olmaz olur mu ? Buyur bunlarda senin için :))

Üzümlü Cevizli Kurabiye



Çok güzel, çabuk bir kurabiye. Nedense yemek resimleri çekmek bana zor geliyor.Sanki sadece kek, börek,kurabiye,tatlı yayınlamam gerekiyormuş gibi geliyor:))) Neyse gene bir kurabiye tarifi paylaşayım sizinle.


Malzemeler   :    125 gr oda sıcaklığında margarin
                         2 yumurta
                         1 çay bardağı sıvıyağ
                         1 bardak şeker
                         1 paket kabartma tozu
                         1 paket vanilya
                         1 su bardağı iri kyılmış ceviz
                         1 su bardağı kuru üzüm
                         aldığı kadar un


Yapılışı        :     Bir yumurtanın sarısı hariç diğer bütün malzemeleri ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yumurta sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizgiler yapın. önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeyi biraz geçene kadar pişirin. Afiyet olsun.






Muhallebi

Malzemeler    :     1 kg süt
                           2 yemek kaşığı pirinç unu
                           2 yemek kaşığı buğday nişastası
                           1 su bardağı şeker
                           1 paket vanilya


Yapılışı         :      Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin.Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocağı kapatın. Kaselere boşaltıp istediğiniz gibi süsleyerek yada sade olarak servis yapın. Afiyet olsun.

27 Ocak 2013 Pazar

Kereviz Salatası

Kış geldiğinde en çok kereviz alırız. Ailece yemeğini, salatasını çok severiz.  Tavsiye ederim mutlaka yapın.


Malzemeleri   :  1 adet büyük boy kereviz.
                        2 yemek kaşığı mayonez
                        4 yemek kaşığı yoğurt
                        2 diş sarımsak   tuz
                        pul biber ve sıvıyağ



Kevizi rendeleyelim. Bir kapta mayonez,sarımsak,yoğurt ve tuzu karıştıralım. Kerevizlerin üzerine dökelim. Yağda yaktığımız pul biberi üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.

İçli Köfte

Benim eşim malatyalı olduğu için içli köfte çok seviyoruz. Ama sürekli başkalarından istiyorduk yapmasını artık deneme zamanı geldi diye düşündüm ve ilk içli köftemi yaptım. Biz çok beğendik denemek isteyen varsa buyursun işte tarfimiz  :


Hamuru için malzemeler     :     1,5 su bardağı ince bulgur
                                               üzerini örtecek kadar kadar sıcak su (1,5 su bardağı kadar)
                                               1 yumurta
                                               Pul biber,karabiber tuz
                                               1 tatlı kaşığı salça
                                               yarım çay bardağı irmik


İç malzemesi                    :       300 gr kıyma
                                               2 adet orta boy soğan,
                                               tuz,karabiber,pul biber
                                               biraz maydanoz isteğe bağlı
                                               yarım su bardağı ceviz
                                               1 yemek kaşığı tereyağ



Yapılışı                          :        Blguru bir kaba alalım üzerine baharatları ve sıcak suyu koyarak suyu çekmesini bekleyelim. Suyunu çekince yumurta,salça ve irmiği katarak  hamur toparlanana kadar yoğuralım. Ben bir avuç kadar unda kattım daha çabuk toparlandı.Hamur elastik bir hal alınca 10 dakika bekletiyoruz.

Bu arada iç malzemelerini hazırlıyoruz. Tereyağını bir tavaya alın ve kıymayı katıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Soğanlarını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Baharatları ve maydanozu ekliyoruz. En son cevizi katıp altını kapatıyoruz.Hamurdan parçalar koparıp için açtıktan sonra harçtan koyuyoruz ve ağız kısmını çevirerek kapatıyoruz. İster haşlayın ister kızartın. Ben birazını haşladım ama çoğunu kızarttım.Haşladığınızın üzerine ietrseniz çıkarınca kızdırılmış tereyağı dökebilirsiniz.  Afiyet olsun.





24 Ocak 2013 Perşembe

Cevizli Brownie

Ben bu tarifi denediğime çok memnunum lezzeti gerçekten inanılmaz. Kesinlikle tavsiye ederim.Ben tarifinde üzeri içinde krema sosu tarifi vereceğim ama ben yapmadım çok fazla geliyor bana ben bu haline bayıldım. Seçim sizin:)


Malzemeler      :      2 yumurta
                              1,5 çay bardağı toz şeker
                              2 çay bardağı un
                              100 gr tereyağı
                              80 gr bitter çikolata
                              2 yemek kaşığı kakao
                              1 su bardağı kıyılmış ceviz içi      
                              1 paket kabartma tozu
                              1 paket  vanilya
                              yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için         :      1 çay bardağı süt
                              80 gr bitter çikolata
                              100 ml krema




Yapılışı           :       İlk olarak tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakıyoruz. Kuru malzemeleri bir kabın içine eliyoruz. Yumurta ve şekeri çırpımaya başlıyoruz.Ilınan çikolatayı bu  yumurta ve şeker karışımına ekliyoruz tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Şimdide kuru malzemeleri ekleyerek iyice karıştıralım. Tahta kaşık veya spatula yardımı ile. En son olarak ceviz içini ekleyerek karışımı yağlanmış fazla büyük olmayan bir borcama boşaltalım. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

Kekimizi fırından çıktıktan sonra ılınması için kenara bırakalım. Biz o arada isterseniz üstü için kremasını yapalım.Bitter çikolata süt ve kremayı ocağa koyup çikolata eriyene kadar pişirelim.Soğumaya bırakalım.Servis yaparken isterseniz kek dilimlerinin üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.


23 Ocak 2013 Çarşamba

20 Ocak 2013 Pazar

Kremalı Kek



Malzemeler    :      3 yumurta
                            1 su bardağı şeker
                            1 kutu krema (200 ml)
                            1 limon kabuğu ve suyu
                            2 paket vanilya
                            1 paket kabartma tozu
                            aldığı kadar un

Üzeri için      :       İrice çekilmiş fındık



Yapılışı        :        Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılacak.Krema eklenip biraz daha çırpılacak. Sonra sırasıyla diğer malzemeler eklenerek karıştırılacak. Normal kek hamurundan biraz daha koyu olacak.Ben 2,5 su bardağına yakın un koydum. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru döküp üzerine iri fındıkları serpin ve  150 derecede ısıtılan fırına verin.Afiyet olsun.



17 Ocak 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler     :     1 kilo pırasa
                            2 tane havuç
                            salça,  pulbiber,  acı sos
                            Pirinç siz isteğinize göre koyun ben bol seviyorum.
                            zeytinyağı
                            4-5 tane kurtulmuş acı biber



Yapılışı          :      zeytinyağını tencereye koyalım üzerinede doğradığımız havuçları ekleyelim. Havuçlar kavrulunca salçayı ekleyelim. Salçada kavrulunca doğranmış pırasaları ilave edelim. İyice kavrulduktan sonra pirincini ekleyelim bir iki kere çevirip üzerine çıkacak kadar su koyalım.Suyu fazla olmasın.(Ben düdüklüye koydum)Pul biberini, tuzunu,acı sosunu ve  ve kurutulmuş acı biberleri ekleyelim. Düdüklüde düdük indikten sonra 25 dk pişirdim. Afiyet olsun.



16 Ocak 2013 Çarşamba

Çikolatalı Cookie

Ben bu kurabiyeyi çok seviyorum ama bir daha yaptığımda damla çikolatayı daha az koyacağım,fazla çikolatalı oluyor. ben orjinal tarifi yazayım çikolata miktarını siz kendinize göre azaltın.Ama sadece damla çikolatayı paket azalırsa kıvam farkeder.






Malzemeler    :      100 gr margarin
                            1 paket bitter çikolata
                            1 su bardağı şeker
                            1 adet yumurta
                            1 kase damla çikolata
                            1 kase iri kıyılmış ceviz  ( ben fındıklada denedim oda çok güzel)
                            1 su bardağı un
                            1 paket kabartma tozu
                            1 paket vanilya


Yapılışı          :      Margarin ve bitter çikolatayı benmari usulu eritip ılınmaya bırakalım.Şekeri ve yumurtayı ekleyerek mikserle çırpalım.  Daha sonra damla çikolata, ceviz,un,vanilya ve k.tozunu ekleyip spatula yardımı ile iyice karıştıralım. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp  hamuru şekllendirmeye başlayalım. Hamur kekten koyu kurabiyeden yumuşak olacak. yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize elimizi unlayarak aldığımız cevizden büyük hamuru yuvarlayıp bastırarak tepsiye dizelim, tepsidede bastıralım. Ama bayağı aralıklı dizin fırında iyice yayılıyorlar. Ben hep yaptıktan sonra resim çekmek aklıma geliyor. Artık aşamalarınıda çekmeye çalışıcam. Fırında 8 ile 10 dk arasında pişiriyoruz. çıktığında hala yumuşak olacak , soğudukça sertleşiyor.Afiyet olsun..




12 Ocak 2013 Cumartesi

Zebra Kek

Malzemeler    :    4 adet yumurta
                          1,5 su bardağı şeker
                          1 su bardağı süt
                          1 su bardağı sıvıyağ
                          2 su bardağı un
                          1 pkt kabartma tozu
                          1 pkt vanilya
                          2 yemek kaşığı kakao


Yapılışı        :      yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.Daha sonra kakao hariç diğer malzemeleri karıştırıp klasik kek hamuru hazırlayın.Hazırladığınız hamuru ikiye bölün.Birine kakaoyu katın. 22-23 cm lik bir tepsinin ortasına küçük bir kepçeyle hamurlardan sırayla dökün.Bu işlemi hiç durmadan hamurlar bitene kadar yapın.Daha önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.


8 Ocak 2013 Salı

Kabak Rulo

Malzemeler    :     2 kabak
                           2 yumurta
                           1 yemek kaşığı un
                           1 yemek kaşığı mayonez
                           1 domates
                           1 tutam maydanoz
                           8 dilim kaşar peyniri
                           kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı         :      Kabakların kabuklarını soyup uzun uzun dilimleyin. Çok kalın olmasın. Yumurta ve unu çırp. Kabakları bu karışıma bulayıp kızartalım ve havlu kağıda çıkarın. Onlar soğurken biz içini hazırlayalım.Kaşarları kare kare doğrayın.Domatesleri fazla kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Kabakların içine önce ince bir şekilde mayonez sürüp bir dilim kaşar koyun.Üzerine domates ve bir dal maydanozu yaprakları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin, kabakları rulo yapıp kürdan batırın.Afiyet olsun.


Damla Çikolatalı ve Hindistan Cevizli Kek

Malzemeler    :     4 yumurta
                           1 su bardağı toz şeker
                           1/2 su bardağı sıvıyağ
                           1/2 su bardağı süt
                           1/2 su bardağı hindistan cevizi
                           2,5 su bardağı un
                           1 paket kabartma tozu
                           1 paket vanilya
                           1/2 su bardağı damla çikolata


Yapılışı         :      Önce fırını 175 derecede ısınmaya bırakın. Diğer yandan yumurta ve şekeri iyice çırpın.Daha sonra yavaşça damla çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına  karışımı dökün .En son unladığımız damla çikolataları da katıp iyice pişirelim. Afiyet olsun.




2 Ocak 2013 Çarşamba

Kolay Sufle

Malzemeler :  3 yumurta
                     80 gr bitter çikolata
                     50 gr tereyağ
                     yarım su bardağı şeker
                     yarım su bardağı un

Yapılışı        :  Fırını 220 dereceye ısıtarak işe başlayalım. Teflon bir tavaya önce bitter çikolata ve tereyağını koyalım ve kısık ateşte karıştırarak eritelim. Eriyince altını kapatıp unu katalım ve hızlıca karıştıralım.Diğer tarafta yumurtalar ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.Daha sonra çikolatalı karışımı ekleyip biraz daha karıştıralım. Yağladığımız sufle kalıplarına eşit şekilde paylaştıralım.Fırında 8 dakika kalması yeterli.Afiyet olsun.

Tarifin orjinali budur.http://www.nefisyemektarifleri.com/sufle-tarifi




1 Ocak 2013 Salı

Fındıklı Gül Tatlısı

Sevgili arkadaşlarım yeni yılın bu ilk gününde hepinizi kocaman öpüyor, yeni yılda herkezin dileklerinin gerçekleşmesini temenni ediyorum.Şimdide terifime geçiyorum.Harika oldu  kesinlikle yapın hem basit hem lezzetli.


Malzemeler     :       2 su bardağı un
                                   1 su bardağı irmik
                                   1 çay bardağı sıvıyağ
                                   1 çay bardağı yoğurt
                                   125 gr margarin
                                   1 paket kabartma tozu

İç malzemesi için :     100 gr fındık


Şerbeti için         :   4 su bardağı su
                                    4 su bardağı şeker
                                    yarım limon suyu


Yapılışı              :    Yumuşamış margarin,sıvıyağ ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Un,kabartma tozu ve irmiğide katıp yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru tezgaha koyup açın ve bir bardak yardımıyla kesin.Üç yuvarlağı birbirinin üzerine gelecek şekilde yanyana koyun.Yuvarlayın ve ortadan ikiye bölün.Tepsiye koyun ve üzerlerine birer fındık yerleştirin. Üç yuvarlak parçadan iki gül çıkıyor.170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirn.

Bu arada şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.Fırından çıkan tatlıları 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine döküp servis yapalım.Afiyet olsun.