10 Ağustos 2012 Cuma

Anne Kurabiyesi

Malzemeler      :    200 gr margarin
                             1,5 su bardağı şeker
                             2 tane yumurta  ( 1 tanesinin beyazı üzerine )
                             2 yemek kaşığı yoğurt
                             1 çay bardağı sıvıyağ
                             1 pkt kabartma tozu
                             aldığı kadar un


Üzeri için        :      1 yumurta beyazı ve şeker



Yapılışı           :       Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri önce iyice karıştırın. Daha sonra üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğurun.  Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazına batırıp daha sonra şekere  (şekerin içine tarçın da ekleyebilirsiniz) yada hindistan cevizine bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Tiramisu

Malzemeler    :   1 adet kakaolu pandispanya
                          2,5 su bardağı süt
                          1 yumurta
                          2 yemek kaşığı un
                          4 yemek kaşığı toz şeker
                          1 pkt vanilya
                          1 kutu labne peyniri

Keki ıslatmak için :  1,5 su bardağı ılık su
                               2 tatlı kaşığı nescafe
                               4 adet kesme şeker


Üzeri için           :     4 yemek kaşığı kakao





Yapılışı            :     Kekin iki tarafını su nescafe ve şekerden oluşan sosla ıslatın.

                             Tencerede süt,un,şeker ve yumurta karıştırılır. Ocağa alınarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Altını kapatmadan önce vanilya eklenir ve karıştırılır. Sosu soğumaya bırakın. Soğuyan sosun içine 1 kutu labne peyniri eklenerek iyice karıştırılır. Islattığınız kekin ilk katına bu sostan sürün, sonra diğer katını üzerine kapatın. kalan sosun tamamı ile keki kaplayıp tel süzgece döktüğünüz kakao ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak kekin arasına ve üzerine file badem, damla çikolata veya fıstık konulabilir. Afiyet olsun.



9 Ağustos 2012 Perşembe

Kakaolu Kek

Malzemeler    :

                       3 yumurta
                       1,5 su bardağı şeker
                       1/2 su brd sıvıyağ
                       1    su brd yoğurt
                       1 pkt vanilya
                       2 pkt kabartma tozu
                        1,5 yemek kaşığı kakao
                       Aldığı kadar un


Yapılışı           : 
                      Yumurta ve şeker iyice köpük olana kadar çırpıldıktan sonra un hariç diğer malzemeler katılır. Undan biraz katılır (sulu bir hamur olsun) bir brd bu karışımdan ayrılır. Daha sonra normal bir kek hamuru olacak şekilde unuda eklenerek kek hamuru tamamlanır. Ayrılan bir bardak karışıma kakao eklenerek karıştırılır. Kek hamuru yağlanan tepsi yada kek kalıbına dökülür üzerine kakaolu karışım eklenir.  Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Afiyet olsun                    


Şekerpare

Malzemeler  :

                1 pkt margarin
                 Yarım su brd irmik
                 2 yumurta    ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
                 Yarım su brd toz şeker
                  1 pkt vanilya
                  2 pkt kabartma tozu
                  Aldığı kadar un  ( ele yapışmayacak bir hamur olacak)



Şerbeti       :

                  2,5 su bardağı şeker
                  2,5 su bardağı su
                  birkaç damla limon suyu


Yapılışı       :
           
                 Şeker ve su kaynamaya bırakılır, koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon suyu eklenip,biraz daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakılır.
             
                 Şerbet ılınırken yumurta ve yağı birbirine yedirip daha sonra diğer malzemeler katılıp ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.  Şekil verip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine daha önce ayrılan yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla çok bastırmadan çizilir. 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen şekerpareler fırından alınıp ılık şerbet üzerine dökülür ve şerbeti tamamen çekmesi için üzerine bir tepsi kapatılır.  Afiyet olsun.